Nyttig mat hemma

Att laga nyttig mat hemma kan ibland kännas som en omöjlig uppgift. Vi matas ju ständigt med nya uppgifter om senaste dunderdieterna eller superbären som ska rädda vår hälsa. Vi på Matvarupriser tycker att det både ska vara enkelt och billigt att äta nyttigt. Därför delar vi med oss av vår kunskap samtidigt som vi hjälper dig hitta de billigaste matpriserna online.

Nyttig mat att laga hemma

Ett av de enklaste sätten att öka mängden nyttig mat hemma är att göra din kost mer vegetarisk. Detta innebär inte att du måste sluta äta kött. Dock är det en bra idé att sträva efter mindre köttkonsumtion. Se exempelvis kött som ett tillbehör snarare än huvudingrediensen i din rätt. Har du dessutom möjlighet att köpa ekologiskt eller svenskt kött gör du inte bara kroppen utan även miljön en tjänst. En sak att prova på är att införa en köttfri dag. En dag där du provar nya recept förslagsvis från främst vegetariska länders kök. Ett tips är att laga en indisk kikärtscurry. Proteinet i den rätten kommer från kikärterna medan spenat tillför din kost massvis av järn, fosfor, och C-vitamin. Det är en rätt som går snabbt att tillaga och som visar hur enkelt det är att laga nyttig mat hemma

Nyttigt och billigt.

Vill du inte sluta äta kött men tycker att den indiska grytan låter som en god rätt kan du testa att bryna några grytbitar av lammkött och blanda i de i grytan. Dels är lamm ett magert kött vilket alltid är nyttigt. Främst använder du det dock för att det ger en autentisk indisk smak till grytan. Vill du ha fler tips på hur du tillagar nyttig mat hemma utan att tömma plånboken är du välkommen att fortsätta besöka oss. Vi kommer även i framtiden tipsa om hälsosam mat, och med hjälp av våra prisjämförelser sparar du även pengar. Det kan inte bli bättre än så!